info@hotelhetspui.nl

+31 (0)10 7891139

  • Start
  • Ontdekken
  • Rhoonse Veer

Rhoonsveer

Steek over met het Rhoonse Veer en ontdek het natuurgebied Beerenplaat, of het gezellige winkelgebied in Oud Beijerland. Vanaf Hotel Het spui loopt of fietst u in enkel minuten naar de opstapplaats, de fiets kan natuurlijk mee op het pontje.

Bij aankomst op Beerenplaat moet de fiets echter even worden geparkeerd voor een wandeling in dit hooggelegen gebied in De Oude Maas - momenteel de enige rivier in de Delta met echt getij. Op de Beerenplaat vindt u doorgeschoten grienden, rietlanden en zelfs nog een paar biezenvelden. Zoetwatergetijdengebieden hebben een heel specifieke flora met soorten als spindotter, bittere veldkers en zomerklokje. Er broeden aalscholvers en ook de blauwborst is goed vertegenwoordigt in de verruigde rietlanden. Met wat geluk ziet u ook een ijsvogel. In de waterbekkens bij de Beerplaat worden regelmatig grote zaagbekken en brilduikers waargenomen.

Na uw wandeling kunt u opnieuw het veer nemen voor bijvoorbeeld een bezoek aan Oud Beijerland. In het fraaie oude centrum heeft u alle gelegenheid om even bij te komen in een gezellige horeca gelegenheid, en met een naar winkelen aangepast wandeltempo door het in 1559 gestichte plaatsje te struinen. Overigens heette het naar Sabina van Beieren vernoemde plaatsje toen nog gewoon Beierland, maar toe in 1582 enkele kilometers verderop het plaatsje Nieuw Beijerland werd gesticht kreed Oud-Beijerland haar huidige naam.

Het Roonsveer brengt u na een enerverend dagje weer terug in Rhoon, waar u een welverdiende maaltijd kunt genieten in bijvoorbeeld De Arend Restaurant, een informeel restaurant gevestigd in een voormalige herberg op slechts een paar stappen van Hotel Het Spui. En vervolgens kunt u in uw luxe, ruime kamer genieten van een ontspannen nachtrust.

 

 

Afdrukken E-mailadres

FaLang translation system by Faboba

Telefonisch boeken? Bel: +31 (0)10 7891139

24/7 Telefonisch bereikbaar

Info

  • Check-in: Op elk gewenst tijdstip
    Check-out: 07:00 tot 11:00 uur
  • Ruime kamers, uitgebreid ontbijtbuffet, centrale minibar
  • Gratis! WiFi in alle ruimtes
  • Gratis parkeren op eigen terrein (reserveren niet nodig)
  • Op loopafstand van natuurgebied De Rhoonse Grienden, diverse eetgelegenheden en supermarkt.

Contactgegevens

Contact Formulier