info@hotelhetspui.nl

+31 (0)10 7891139

  • Start
  • Ontdekken
  • Kasteel van Rhoon

Kasteel van Rhoon

Het Kasteel van Rhoon in Rhoon is een versterkt donjon (een middeleeuwse verdedigbare woontoren) uit 1432 gebouwd door de familie Van Duyvelant, de familie die in die tijd leenheer was van de Heerlijkheid Rhoon. Het kasteel is gebouwd op de plaats waar een ouder kasteel heeft gestaan, dat door de Sint-Elizabethsvloed van 1421 is verwoest. Het kasteel bevindt zich in het huidige Rhoon-Noord, daar waar de middeleeuwse dorpskom ligt, met onder andere de Dorpskerk en het Huis te Pendrecht.

Het kasteel is omgeven door een Engelse tuin, een Baroktuin en het Kasteelbos. Even verderop wordt het Rhoonse Bos gesticht, een heraanleg van waar vroeger het Jachtgebied de Huyters zich bevond. De voorzijde van het kasteel is tijdens de Bentinck-periode opgeknapt en met Empirestijl-ramen ingelegd. De achterzijde van het kasteel wordt gekenmerkt door trapgeveltjes en torentjes.

In het Kasteel zijn vele kunstwerken te bezichtigen, en in de Oude Keuken is een grote schouw met houtsnijwerken. Een grote eikenhouten trap domineert de toegangshal en wordt gesierd door vele vrouwenfiguren en Arabesk-kunstwerken.

In 1971 werd het kasteel, dat na de oorlog door geldgebrek zwaar was verwaarloosd, opgeknapt door een in het leven geroep 'Stichting Kasteel van Rhoon'. Mede dankzij deze stichting is het kasteel en zijn historie bewaard gebleven en is het nog altijd in gebruik. Zie ook de website van de stichting en hetkasteelvanrhoon.nl.

In en om Het Kasteel worden regelmatig culterele evenmenten georganiseerd. Hotel Het Spui is gevestigd in het deel van Rhoon dat ook in 1432 al deel uit maakte van de Heerlijkheid, u bent er dus zo. Ook de evenmentenagenda vindt u op de website van de stichting 'Kasteel van Rhoon'.

kasteelvanrhoon 

 

Afdrukken E-mailadres

FaLang translation system by Faboba

Telefonisch boeken? Bel: +31 (0)10 7891139

24/7 Telefonisch bereikbaar

Info

  • Check-in: Op elk gewenst tijdstip
    Check-out: 07:00 tot 11:00 uur
  • Ruime kamers, uitgebreid ontbijtbuffet, centrale minibar
  • Gratis! WiFi in alle ruimtes
  • Gratis parkeren op eigen terrein (reserveren niet nodig)
  • Op loopafstand van natuurgebied De Rhoonse Grienden, diverse eetgelegenheden en supermarkt.

Contactgegevens

Contact Formulier